QuickTide PC download-pagina

Voor QuickTide App voor Android: naar Google Play
Voor QuickTide App voor iPhone: verschijnt binnenkort. 

 

*        Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: DOWNLOADQuickTide PC 2013 versie 3.1.0 (5,2 MB)
Druk op de download knop rechts hiernaast.
De diepte-informatie in deze release is van
- RWS van 17 april 2013.
- www.wattenschipper.de van 17 april 2013

*      De gegevens worden maandelijks geactualiseerd; de actuele gegevens staan hier

-   diepte-informatie

-   sublocatie-informatie

-   bruggen-informatie

Deze gegevens zijn te downloaden (rechter-muisklik op de link, en dan “opslaan als”) en vervolgens in QuickTide te importeren via de optie “Import”.

Extra voor donateurs is er de update-service. Donateurs worden automatisch geattendeerd op wijzigingen. Daarna kunnen alle QuickTide-gegevens met een muisklik via internet automatisch worden bijgewerkt.
Een update is slechts 50 kB groot; dus ook met een langzame of “dure” internetverbinding aan boord nog uitstekend te doen. Voor meer update mogelijkheden: zie de Helpfile.

*        Zelf kun je alle diepte-informatie raadplegen op www.wadvaarders.nl of in de Dieptestaat van de Berichten aan Zeevarenden.
NB. Als je de Dieptestaat van de Berichten aan Zeevarenden wilt gebruiken, lees dan goed de waarschuwing in de QuickTide Helpfile of hier.

Belangrijk

*        Gemelde fouten

Verdere informatie

*        Versie historie

Problemen met installeren van QuickTide

*        Kijk bij “Installatieproblemen

*         Lost dat niets op, dan pas een email naar: helpdesk@quicktide.nl

 

 

Beschikbaarheid

*        QuickTide PC is uitsluitend beschikbaar voor Windows.
QuickTide PC is getest met Windows 8, Windows 7 en met Windows XP.
Windows Vista en Windows versies van vóór XP worden niet ondersteund.

*         Voor Android is inmiddels QuickTide App beschikbaar. Lees meer

*          Er is een App voor iPad en iPhone in voorbereiding. Lees meer

*          Gebruikerservaringen met de Mac (VMWare, Paralles, WINE, CrossOver12)

o          Arnaut Meijboom: Ik heb QuickTide geïnstalleerd op mijn Apple laptop. Het draait nu op Windows XP, welke ik via VM-ware op mijn Apple kan draaien. Het programma werkt snel.

o          Hylke Stokvis: “Ik gebruik Quicktide op een Apple MacBook. Dit kan zowel in een bootcamp (windows) partitie als virtuele windows machine met (bijvoorbeeld) VMWare of de door mij gebruikte Parallels Desktop (€55). Werkt prima en je merkt nauwelijks dat je niet gebruik maakt van een Mac programma.”

o          Martijn van der Drift: Ik was bezig met QuickTide en heb het via CrossOver12 op de Mac aan de praat gekregen..

*         Gebruikerservaringen met Linux (WINE):

o         Hans van Marle: “Het installeren van QuickTide met WINE op een Linux Ubuntu ging probleemloos.
Ik draai Ubuntu 9.04 op een 32bit dualcore laptop en WINE 1.0.1. Zonder enige extra configuratie draait je programma super.
Inmiddels heb ik WINE 1.1.21 geïnstalleerd en QuickTide functioneert gewoon vrolijk door, of ik nu voor Window-98 of XP kies, maakt niet uit het werkt. Fonts zijn ook goed leesbaar.”

o         Aart Koelwijn: “heb QuickTide 1.8.0 geïnstalleerd op mijn laptop met Ubuntu 9.10 en Wine 1.1.31. De eerste indruk is positief.”